söndag 6 maj 2012

Hemmagjord surdegspizza


I fredags gjorde jag hemgjord surdegspizza till middag och använde min baksten som jag fått av min syster i present. Den funkade jättebra och gjorde att värme fördelades bra.
Pizzan blev supergod, jag toppade den med mina favoriter seranoskinka, mozzarella och ädelost, mmmm.

SURDEGSPIZZA
200 g mjöl
1/2 dl surdeg
Salt
Vatten

GÖR SÅ HÄR
Blanda alla ingredienser till en smidig deg som du låter jäsa i 1-2 timmar
Sätt ugnen på 200 grader. Om du bakar med pizzasten sätter du in stenen i en kall ugn och sätter sen på ugnen och låter stenen stå i ca 1 timme innan du gräddar pizzan
Baka ut pizzabotten, bred ut tomatsås på den och grädda i ca 7 minuter. Ta ut den och lägg på topping och grädda i ca 12-15 minuter.


1 kommentar: