tisdag 18 december 2012

Frasiga rullrån


Idag har jag bakat rullrån eller snarare gräddat rullrån. Det är ett måste med rullrån till jul, så jag brukar grädda ett gäng. I år jag ska frakta med mig dem till Skåne där jag ska fira jul.
Det är ganska enkelt att göra rullrån, det enda som är dumt är att man oftast bränner fingertopparna nått förskräckligt. Man behöver ett rullrånsjärn när man ska grädda rån och dem är inte så enkelt att få tag i, dom finns inte att köpa på så många ställen. Ett rullrånsjärn ser ut som ett litet våffeljärn och är himla smidiga. Förr hade man ett järn som man satt på spisen och det är mycket svårare att få till rånen bra med.
Man behöver även en rullrånspinne, den använder man att rulla i hop rånen med och den gör så att man inte bränner sig om fingrarna lika lätt. Väldigt praktisk och smart.
Mina rullrån gör jag på ett recept som kommer från min systers svärmor, det är det absolut bästa och enklaste recept . Det blir väldigt goda och frasiga rån.

RULLRÅN (1 kkp = 1½ dl)

1 kkp (ca 150 g) smält avsvalnat smör
1 kkp socker
1 ägg
1 kkp vatten
1 kkp mjöl
½ kkp potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker eller kardemumma

3 kommentarer:

 1. Ser SÅ fram emot att smaka dina fantastiska rån!

  SvaraRadera
 2. Jag provar ditt recept :) så jag tackar att för att du delar med dig. Om en stund kan det finnas ett resultat på min blogg: https://kreativperiodare.wordpress.com/

  Och fin blogg du har.

  SvaraRadera
 3. Halloj! Hittade ditt recept idag. Hur många rullrån får man ut av detta recept?

  SvaraRadera