Tog och bakade lite saffransskorpor, det är så himla gott. Eftersom jag reser till Skåne och firar jul om mindre än en vecka så bakar jag bara en halv satts så att dom hinner gå åt.
SAFFRANSSKORPOR
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl sötmandel
Råsocker
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader. Smältsmöret tillsammans med saffranen, häll över i en bunke och rör i äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner i bunken.
Forma degen till tre längder och lägg på en plåt. Strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut plåten och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i ca 1 cm tjocka bitar och lägg dem på plåten igen. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen är kall.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar