söndag 27 oktober 2013

Pumpapyssel


Idag mår jag lite bättre och passade på att ha en pumpapysseldag, vi karvade ur den fina pumpa och gjorde en pumpagubbe.


Av det urkarvade gjorde jag en smarrig pumpapaj med kanel, ingefära, muskot och sherry. Pajen serverar jag varm med en god vaniljglass och ett glas sherry.


Den urkarvade pumpan räckte även till ett jättegott saftigt pumpabröd som är lite som en mjuk pepparkaka med kanel, nejlika och muskot.


Så här fin blev min pumppagubbe när jag satt ett ljus i den och tänt.
Jag är väldigt nöjd med min pumpapysseldag, jag har bakat alldeles för lite den sista tiden. Jag blir ju alltid så uppiggad när jag bakar och pysslar så det var bara att jag gjorde det nu när jag inte mår så bra.


2 kommentarer:

  1. Tack snälla, Pumpa-brödet är suveränt gott!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack, pajen är inte så dum den heller

    SvaraRadera