onsdag 13 mars 2013

Bröd bak


Igår bakade jag matbröd, en helt vanlig filmjölkslimpa. Filmjölkslimpa är det enklaste matbrödet man kan baka, man behöver inte jäsa det och vänta en massa. Det är bra att blanda i hop alla ingredienser, klicka ut det i brödformar och stoppa in det i ugnen. Filmjölkslimpa blir så saftig och god och så har man en massa goda russin i så att det blir extra saftigt och gott.

FILMJÖLKSLIMPA 2 st
7 dl vetemjöl
6 dl grahamsmjöl
2 tsk bikasbonat
1½ dl russin
1½ dl sirap
7 dl filmjölk

Blanda de torra ingredienserna med russin. Tillsätt sirap och filmjölk och rör tills allt är väl blandat.
Smörj och mjöla två brödformar på 1½ liter eller lägg bakplåtspapper i formarna så slipper du sörja och mjöla. Klicka ner degen i formarna och platta till så att degen blir jämn. Grädda i 175 grader på nedersta falsen i ca 1 timme. Kasta in lite vatten i botten på ugnen så att det bildas ånga, då får brödet en härlig skorpa.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar