Igår bakade jag matbröd, en helt vanlig filmjölkslimpa. Filmjölkslimpa är det enklaste matbrödet man kan baka, man behöver inte jäsa det och vänta en massa. Det är bra att blanda i hop alla ingredienser, klicka ut det i brödformar och stoppa in det i ugnen. Filmjölkslimpa blir så saftig och god och så har man en massa goda russin i så att det blir extra saftigt och gott.
FILMJÖLKSLIMPA 2 st
7 dl vetemjöl
6 dl grahamsmjöl
2 tsk bikasbonat
1½ dl russin
1½ dl sirap
7 dl filmjölk
Blanda de torra ingredienserna med russin. Tillsätt sirap och filmjölk och rör tills allt är väl blandat.
Smörj och mjöla två brödformar på 1½ liter eller lägg bakplåtspapper i formarna så slipper du sörja och mjöla. Klicka ner degen i formarna och platta till så att degen blir jämn. Grädda i 175 grader på nedersta falsen i ca 1 timme. Kasta in lite vatten i botten på ugnen så att det bildas ånga, då får brödet en härlig skorpa.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar