En favorit efterrätt som min farmor alltid gjorde när jag växte upp är plommonsufflé med lättvispad grädde, det är väldigt gott. Min farmor är borta sen länge men sufflén lever vidare. Den är lätt och göra och blir alltid lika god och fluffig. Det enda man ska tänka på är att inte öppna ugnsluckan förens sufflén är klar, för gör man det sjunker den ihop och blir en blöt fläck och det är inte så kul.
PLOMMONSUFFLÉ
225 g kärnfria torkade katrinplommon
1 dl vatten
3/4 dl socker
5 äggvitor
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 150 grader.
Koka plommonen i vattnet i 5 minuter, häll av vätskan och hacka plommonen med sockret. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner plommonen i äggvitorna. Häll smeten i en smord ugnsfastform med höga raka kanter, du kan även använda mindre portionsformar.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
Sufflén sjunker ihop snabbt så servera den direkt när den är klar med lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar