måndag 16 mars 2015

Bästa tårtbotten


På pappas födelsedag bakade jag en smarrig gräddtårta med hallon och vaniljkräm i mellan lagren och spritsad grädde och färska hallon på toppen. Det här är det bästa tårtbottenreceptet jag använt, den blir fluffigt och saftig och är enkelt att dela. Jag älskar att baka och det är kul att göra tårtor och spritsa,  tårtan blir extra fin när man använder sprits till grädden och man kan spritsa på så många olika sätt. 

TÅRTBOTTEN
4 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl 
1 tsk bakpulver 
Smör och mjöl till formen 

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserns i en bunke försig och vänd ned i smeten. Smöra och mjöla en form med antagbar botten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna, skär den sedan i tre delar. Fyll tårtan med vaniljkräm, sylt, bär eller nåt annat gott du tycker om. Garnera med grädde och bär. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar