måndag 4 februari 2013

Smarrig söndagslunch med Amerikanskapannkakor


Blev så sugen på Amerikanskapannkakor så jag lyxade till det och grädda några till söndagslunch.
Amerikanskapannkakor har en helt annan konsistens än vanliga svenska pannkakor, de är tjockare och fluffigare. 
Jag tycker att man ska kräma på så mycket man kan när man äter Amerikanskapannkakor, man ska ha mycket på dem. Jag hade hallon, glass, sirap och florsocker, sött och gott ska det vara. 


AMERIKANSKAPANNKAKOR 4 port
2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk socker
1 ägg
2,5 dl mjölk
2 msk smör

GÖR SÅ HÄR
Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och blanda det med ägg och mjölk. Blanda det torra ingredienserna med äggblandningen.
Stek va 10 cm stora pannkakor med smör i en stekpanna.
Servera med färsk frukt eller bär, lönnsirap, grädde eller glass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar