måndag 22 april 2013

Härliga amerikanska pannkakor på mandelmjöl



Jag har under en tid försökt äta nyttigt och gå ner i vikt och det är inte så lätt när jag älskar att baka och blir sugen på allt möjligt onyttigt. Nu har jag kommit på en lösning på problemet, att baka med mandelmjöl i stället för vetemjöl och det funkar jättebra och blir väldigt gott.
Idag gjorde jag mumsiga amerikanska pannkakor med mandelmjöl till lunch och det smakar inte så annorlunda som man kan tro. Tar man bort bakpulvret kan man grädda dem som vanliga pannkakor.

AMERIKANSKA PANNKAKOR PÅ MANDELMJÖL
2 ägg
1 deciliter grädde
1 deciliter mandelmjöl 
En nypa salt
½ tesked bakpulver (om man vill ha amerikanska, pösiga, pannkakor)

Vispa ägg och grädde och rör ned övriga ingredienser. Låt smeten stå ett tag innan du steker pannkakorna i rikligt med smör. Servera med vispad grädde och färska bär.
Mandelmjöl brukar man kunna få tag på i vanliga mataffärer, men om man inte hittar det så är det enkelt att göra själv i matberedaren eller med en mandelkvarn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar