Det godaste som finns är hemgjord glass och särskilt hemgjord punschglass. Min farmor gjorde alltid punschglass till eftersätt och det är en av mina absoluta favoriter. Det är så enkelt att göra glass själv och särskilt när man har någon slags alkohol i den, då är det bara att vispa ihop smeten och frysa den innan man kan njuta. Gör man glass utan alkohol måste man röra i den en gång i halv timmen så att det inte blir full med iskristaller och glassen blir hård som en isklump eller så behöver man en glassmaskin som fryser glassen mer jämt. Alkoholen göra så att det inte bildas iskristaller lika lätt och då kan man bara röra ihop och frysa glassen utan att behöva passa den.
PUNSCHGLASS
3-4 äggulor
½ dl socker
3-5 dl vispgrädde
½ dl punsch
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa grädden och vänd ner i äggen tillsammans med punschen. Häll i en form och frys i fyra till sex timmar. Servera med riven choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar