På annandagpåsk när min mamma fyllde år bakade jag en påsktårta till henne, en enkel variant på Oscar II tårta. Den här tårtan brukar jag alltid göra till påsk, den är enkel att göra och är väldigt god. Jag pyntade den med riven choklad och masipanfigurer; kycklingar och en hare.
OSCAR II TÅRTA
BOTTNAR
100 g flagadmandel
1 1/2 dl socker
4 äggvitor
FYLLNING
6 äggulor
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl grädde
225 g smör
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 150-175 grader.
Rita två runda bottnar ca 23 cm i diameter på bakplåtspapper, smöra och mjöla.
Vispa äggvitorna Tim hårt skum och vänd ner socker och flagadmandel. Bred ut smeten så fint som möjligt i rundlarna på bakplåtspappet. Grädda i ca 15 minuter.
Lossa bottnarna från pappret och låt dem svalna.
Blanda äggulorna med socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda till en tjock kräm under ständig omrörning. Låt svalna och rör i mjukt smöret i klickar under omrörning. Ställ i kylen en tumme.
Lägg ihop bottnarna med hälften av krämen emellan. Lägg resten ovanpå.
Dekorera med riven choklad och marsipanfigurer.
Sätt ugnen på 150-175 grader.
Rita två runda bottnar ca 23 cm i diameter på bakplåtspapper, smöra och mjöla.
Vispa äggvitorna Tim hårt skum och vänd ner socker och flagadmandel. Bred ut smeten så fint som möjligt i rundlarna på bakplåtspappet. Grädda i ca 15 minuter.
Lossa bottnarna från pappret och låt dem svalna.
Blanda äggulorna med socker och grädde i en kastrull. Låt sjuda till en tjock kräm under ständig omrörning. Låt svalna och rör i mjukt smöret i klickar under omrörning. Ställ i kylen en tumme.
Lägg ihop bottnarna med hälften av krämen emellan. Lägg resten ovanpå.
Dekorera med riven choklad och marsipanfigurer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar