Jag älskar saffran och nu när det börjar närma sig advent har jag tjuvstartat med att baka den här favorit saffranskakan. Den är enkel att göra och blir saftig och himmelskt god.
SAFFRANSKAKA
200 g smör
1/5 g saffran
2 ägg
3 dl socker
11/2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR
Smöra och bröa en rund form med avtagbar botten.
Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. Smält smöret med saffranet så får du en intensivare saffranssmak. Låt smöret svalna.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt smör, saffran och mjölk.
Blanda mjöl och bakpulver för sig och vänd ner i smeten. Häll i formen.
Grädda kakan på 175 grader i nedre delen av ugnen i 30-45 minuter
Sikta över lite florsocker när kakan svalnat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar