I dag har jag bakat världens godaste rulltårta med underbar mascarponeost och hallon, den är himmelskt god.
Rulltårta
3 ägg
1½ dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
Fyllning
2 dl grädde
250 g mascarponeost
2 tsk vaniljsocker
2 dl hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, postatismjöl och bakpulver i en skål försig och rör ner i äggvispet till en slät smet. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten till ett jämnt lager. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Lägg ett annat bakplåtspapper på bordet och strö lite socker på det. Själp upp den gräddade kakan på det sockrade bakplåtspappret. Lossa bakplåtspapptet som kakan bakats på. Låt svalna.
Vispagrädden och blanda i mascarponeost och vaniljsockret. Bred fyllningen på kakan. Strö på hallonen. Rulla ihop kakan på längden. Lättast är det om du lyfter kanten med hjälp av pappret. Vira in rulltårtan i bakplåtspapparet och förvara den svalt till serveringen. Skär i skivor och garnera. Sen är det bara att njuta.
underbart fantastiskt god är den!
SvaraRaderaDu tar väl med en bit till mig?
SvaraRaderaDet är klart att jag gör
SvaraRadera