fredag 26 april 2013

Bästa receptet på kladdkakemuffins


Efter en härlig långpromenad vill jag gärna ta en fika men det är lite svårt när jag försöker hålla igen på kolhydrater och socker. Men nu har jag hittat det perfekta receptet på kladdkakemuuffins, helt utan mjöl och socker. De är jättegoda och helt perfekt fikabröd när man har svårt att avstå helt från godsaker.

KLADDKAKEMUFFINS
2 ägg
100 gr smör
1/2 tsk vaniljarom eller vaniljpulver (inte socker!)
3/4 dl grädde
100 gr mörk choklad, minst 70%
Hallon
Grädde 

GÖR SÅ HÄR: 
Vispa äggen "fluffigt". Smält smöret i en kastrull. Bryt ned chokladen i det smälta smöret och rör tills den smält. Vispa ned grädde och vaniljen i äggen. Tillsätt chokladen/smöret och vispa ihop ordentligt.
Häll upp i 12 muffinsformar, fyll till hälften i varje form. Grädda i 175 grader i ugn i 6-8 minuter.
Låt svalna kallt i ett par timmar. Servera gärna med hallon och vispad grädde.
Förvaras i kylskåp och det går alldeles utmärkt att frysa dem! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar