Idag har jag firat andra advent med att tända andra ljuset i min adventsstake. Det har varit en kall dag, -14 grader, så jag har hållit mig inne och städat, bakat och myst.
Jag har värmt mig med varmchoklad med vispgrädde och tittat på film.
Jag har även bakat smarriga saffransskorpor med mandel, de blev väldigt goda och passar bra till varmchoklad.
SAFFRANSSKORPOR
100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
råsocker
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar