Igår, drygt två år efteråt utnyttjade min syster Mia sin 40-års present. Hon fick ett presentkort på middag på Europas bästa Japanska restaurang Mikado som ligger här i Östersund.
Det var båda mina systrar och jag som var och åt. Till förrätt åt vi Sashimi. Tim som är kock och äger Mikado är en konstnär i matlagning, så här vackert hade han lagt upp maten i en båt med segel av rättika.
Foto Mia Kerstis |
Rättika och morötter utskurna som blommor och fjärilar, gurka är skuren som en solfjäder. I limen fanns Kalixrom och djuphavsräkor. Maten var lika himmelskt god som den är vacker.
Till huvudrätt åt vi Yakiniku, entrecote som man steker på en gashäll.
Man doppar entrecoten i en sås och stekte den sen med grönsaker. Det var också himmelskt gott.
Efter middagen vart vi så otroligt proppmätta av den goda maten att det var skönt att ta en promenad hem.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar