tisdag 4 november 2014

Smarrig drömrulltårta



Idag tog jag en liten paus i pluggandet och bakade en smarrig drömrulltårta, man behöver ju pigga upp sig lite och göra nåt annat mellan varven. Den är enkel och snabb och göra och är dessutom glutenfri. 

DRÖMRULLTÅRTA 
3 ägg
1 1/2 dl socker
5 msk potatismjöl
2-3 msk kakao
1 tsk bakpulver

SMÖRKRÄM
100 g smör
2-3 dl florsocker 
1/2 tsk vaniljpulver 
1 äggula 

Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, siktat kakao och bakpulver i en skål för sig, vänd ner i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper 30 x 40 cm i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort bakplåtspapper som kakan gräddats på, låt svalna. 
Gör under tiden smörkrämen. Blanda smör och florsocker poröst, tillsätt vaniljsocker och äggulan. Bred ut krämen på kakan och rulla ihop den. Låt den stå svalt en stund innan du skivar den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar