Igår gjorde jag en radiokaka, en smarrig chokladkaka med Mariekex i. Den är alla chokladälskares dröm. När man skär den ser den ut som en gammaldags radio, där av namnet radiokaka.
Jag hittade riktigt bra och god 70% choklad från Lindt som är avsedd för bakning och matlagning som jag använde mig av. Det är annat än vanlig blockchoklad det.
Det gick åt en hel påse mini Mariekex, en kaka Lindtchoklad och ett halvt block kokosfett. Det blev mycket smarrig kaka. Den enda nackdelen med radiokaka är att den måste stå i kylen och stelna över natten, så man får inte äta den på en gång.
RADIOKAKA ca 20 bitar
200-250 g kokosfett
200 g mörk choklad, helst 70%
2 ägg
3 dl florsocker
ca 25 fyrkantiga eller runda Mariekex
GÖR SÅ HÄR
Smällt kokosfettet och chokladen på svag värme i en kastrull, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, rör försiktigt ner äggbandningen i chokladfettet.
Klä en avlång form ca 1½ liter med bakplåtspapper. Bred ut ett lager chokladsmet i botten och varva därefter med kex och smet.
Låt formen stå kallt i kylen, gärna över natten. Skär kakan i tunna skivor och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar