lördag 28 september 2013

Höstmarknad i Åre


I helgen är det höstmarknad i Åre och då passade vi på att ta en tur dit. Det var ganska grått och kallt så vi klädde på oss ordentligt och for i väg.Det var marknadsstånd på hela torget och på en massa andra ställen, vi missade tyvärr att det även var en del på Holiday club men vi såg ju så mycket i alla fall.


Det verkade som att hela länet och en bra bit av Norge också åkt till Åre på marknad idag, för det var fullproppat med folk.


Vi handlade lite goda karameller av Fru Fröken Karramell


När vi skulle äta lunch var det långa köer till alla matstånd, så först köade jag till ett stånd med kantarelltoast och friterad camembert men den kön rörde sig inte framåt så efter tio minuter bytte jag kö till Rödöpotatis vagn som sålde smarriga raggmunkar. Raggmunkarna var supergoda, tunna och frasig med lingon och riktigt salt fläsk.


På vägen hem tittade vi in på Åre chokladfabrik och köpte med oss lite choklad. Förutom chokladen och karamellerna från Fru Fröken Karamell köpte vi smaskiga rotfruktschips från Mörsjödeli. Nu har jag en massa gott att smaska på i höstmörkret.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar