fredag 3 januari 2014

Smarrig hummersoppa


På nyårsdagen kokade jag en smarrig hummersoppa på skalen från humrarna vi åt på nyårsafton. Det är så bra att man kan använda skalen som man annars skulle kasta bort till en supergod och enkel soppa som är minst lika god som på restaurang.


HUMMERSOPPA 4 portioner
4 st färdig kokta humrar
1 gul lök
smör
4 msk tomatpuré
2 buljongtärningar
1 l vatten
3 dl mjölk
1 dl grädde
3 msk mjöl
kajennpeppar
dill

GÖR SÅ HÄR:
Om du inte ätit upp hummerköttet tar du ur det och sparar till senare.
Stöt skalen i en mortel. Skala och skiva löken, fräs den i en gryta tillsammans med tomatpuré och skalen. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka i 15-20 minuter. Sila bort ska och lök och häll tillbaka buljongen i grytan. Rör ut mjölet i lite av mjölken, tillsätt i buljongen under omrörning. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Låt koka i 3-5 minuter. Krydda med kajennpeppar och dill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar