HUMMERSOPPA 4 portioner
4 st färdig kokta humrar
1 gul lök
smör
4 msk tomatpuré
2 buljongtärningar
1 l vatten
3 dl mjölk
1 dl grädde
3 msk mjöl
kajennpeppar
dill
GÖR SÅ HÄR:
Om du inte ätit upp hummerköttet tar du ur det och sparar till senare.
Stöt skalen i en mortel. Skala och skiva löken, fräs den i en gryta tillsammans med tomatpuré och skalen. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka i 15-20 minuter. Sila bort ska och lök och häll tillbaka buljongen i grytan. Rör ut mjölet i lite av mjölken, tillsätt i buljongen under omrörning. Tillsätt resten av mjölken och grädden. Låt koka i 3-5 minuter. Krydda med kajennpeppar och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar