måndag 30 november 2015

Saffransskorpor och tentor


Idag har jag bakat saffransskorpor för att fira att jag klarat två tentor. Det känns så himla skönt för jag började tro att jag aldrig skulle klara en tenta igen när jag hela tiden missade två, tre poäng för att få godkänt. Men nu har det vänt. Jag kan ta det lungt till efter jul för jag har inga fler tentor förens i mitten av januari. 

SAFFRANSSKORPOR 
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mandel

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör i äggen. 
Blanda de torra ingredienserna med hel mandel och vänd ner det i smöret. 
Forma tre längder av degen och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. 
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka dom på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar