måndag 16 november 2015

Smarrig efterrätt


Den här helgen har varit så himla grå och tråkig så jag ville pigga upp med en smarrig efterrätt och den här frusna herrgårdstårtan piggar alltid upp i höstmörkret. Den är som en glasstårta med färskost och smak av ingefära och är farligt god. 

FRUSEN HERRGÅRDSTÅRTA
3 ägg
2 dl socker
1/2 tsk vaniljsocker 
1 krm ingefära
200 g Philadelphiaost
3 dl grädde

GÖR SÅ HÄR
Vispa äggula, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Rör i ingefära och osten. 
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa även grädden, vänd ner grädden och äggvitorna i smeten. 
Klä en form med avtagbarbotten med plastfolie och höll i smeten. 
Frys i ca 3 timmar eller över natten tills den har stelnat.   
Garnera med krossade digestivekex, kiwi eller mandarin klyftor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar