måndag 14 maj 2012

Bästa kladdkakan


I dag är det inget roligt väder igen, visserligen skiner solen och det är rätt varmt men det blåser så förskräcklig. Jag höll nästan på att flyga i väg som Mary Poppins när jag var ute och handlade för en stund sedan, hade jag haft ett paraply med mig så hade det säkert blivit så.
För att trösta mig att det aldrig tycks vilja bli nån riktig vår eller sommar här tog jag och bakade den bästa kladdkakan jag vet med en massa god choklad i. Jag brukar alltid baka med 70% choklad och dinkelmjöl för då blir det lite nyttigare och mycket godare.
Det ända man får tänka på när man bakar med dinkelmjöl i stället för vetemjöl är att ta lite extra bakpulver, annars blir kakan mer kompakt och inte lika fluffig och god.

BÄSTA KLADDKAKAN
200 g 70% choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en form med löstagbar botten. Smält chokladen och smöret i en tjockbottnad kastrull, låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vänd ner chokladen i äggsmeten och vänd sedan ner mjölblandningen. Häll smeten i formen och grädda i ca 10 minuter. Kakan ska vara lite lös i mitten. Servera med en klick grädde.

1 kommentar: