fredag 18 maj 2012

Världensgodaste rabarberpaj




Igår firade jag 17 maj genom att baka världensgodaste rabarberpaj. Den blir så knäckig och god, till den serverar jag lättvispad grädde med vanilj. Mums!

KÄCKIG RABARBERPAJ 

PAJSKAL

250g smör
5 dl mjöl 
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt

FYLLNING 
7 dl späd rabarber eller andra frukter och bär
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
3 tsk potatismjöl

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°C.
Pajskal: Smält smöret och låt det brynas lite för att få fram den knäckiga smaken. Låt svalna.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg.
Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter (för 12 port), gärna med löstagbar botten.
Fyllning: Skär rabarbern i cm-stora bitar. Fördela bitarna i formen.
Rör ihop socker och potatismjöl. Strö det över rabarbern. Grädda i 20-30 minuter mitt i ugnen.
Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar