Igår firade jag 17 maj genom att baka världensgodaste rabarberpaj. Den blir så knäckig och god, till den serverar jag lättvispad grädde med vanilj. Mums!
KÄCKIG RABARBERPAJ
PAJSKAL
250g smör
5 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
FYLLNING
3 msk socker
2 msk vaniljsocker
3 tsk potatismjöl
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 225°C .
Pajskal: Smält smöret och låt det brynas lite för att få fram den
knäckiga smaken. Låt svalna.
Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop till en lös deg.
Tryck ut degen i en stor form, cirka 32 cm i diameter (för 12 port),
gärna med löstagbar botten.
Fyllning: Skär rabarbern i cm-stora bitar. Fördela bitarna i formen.
Rör ihop socker och potatismjöl. Strö det över rabarbern. Grädda i
20-30 minuter mitt i ugnen.
Servera med lätt vispad grädde eller vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar