måndag 20 februari 2012

Billigt & supergott


Om man vill lyxa till det men inte har så mycket pengar är blåmusslor ett himla bra tips. Ett nät kostar inte särskilt mycket och räcker till två, tre personer. Det är inte bara gott med musslor utan är även bra för miljön för dom renar våra vatten. Jag älskar verkligen musslor och ett snabbt, enkelt och supergott sätt att göra dem på är Moules Maariniers. Här kommer ett recept från Leila på just Moules Maariniers. 

Moules Mariniers med gillat lantbröd.  4 -6 portioner
2 kg blåmusslor
8 st schalottenlökar
4 st vitklöksklyftor
olivolja 
2 dl vitt vin
4 dl grädde
1 dl hackad persilja
flingsalt

Grillat lantbröd
ett halvt lantbröd
olivolja
flingsalt
1 vitlöksklyfta 

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta och spola musslorna under kallt vatten och släng det som inte sluter sig eller är trasiga. Skala och finhacka löken och vitlöken. Värm en stor kastrull på spisen och svetta löken i olja, tillsätt musslorna och rör om. Häll över vinet och koka upp, häll över grädden och rör om. Lägg på locket och koka tills musslorna öppnat sig, ca 2-5 minuter. Släng dom som inte har öppnat sig. Servera i djupa tallrikar.
Skiva brödet och pensla med olivolja och salta. Grilla brödet på galler i ugnen tills det fått en gyllene färg. Raspa brödet med en vitlöksklyfta och servera till musslorna.


1 kommentar: