Tonfiskpaj med oliver
1½ dl mjöl
1 dl grahamsmjöl
50 g smör
1 dl kessela
ev. 1 msak vatten
Fyllning
1 burk ca 200 g tonfisk i vatten
1 gullök
3 ägg
1½ dl kessela
1½ dl mjölk
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad dill eller gräslök
1 dl riven ost
10-12 svarta oliver
salt och peppar efter smak
Gör så här
Gör pajdegen och låt den vila en stund. Tryck ut degen i en pajform och grädda i 225 grader i 10 minuter.
Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka löken och lägg i en skål, pressa vitlöken och blanda i alla ingredienser utom osten och oliverna.
Häll fyllningen i det gräddade pajskalet, lägg oliverna och strö över osten.
Grädda i 225 grader i ca 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått en fin färg.
smaskens!
SvaraRadera