En del tror att isterband är som korv men då har dom fel för i isterband är det korngryn i och så är dom rökta. Jag gillar vällagad svensk husmanskost som isterband och raggmunk.
I går gjorde jag Leif Mannerströms isterband med stuvadpotatis, äpplen, kapris och rödbetor till middag och det blev supergott.
Isterband med persiljepotatis 4 portioner
4 st isterband
smör till stekning
Klyv isterbanden på längden. Skär revor i skinnet. Stek på båda sidorna i smör i het panna.
smör till stekning
Klyv isterbanden på längden. Skär revor i skinnet. Stek på båda sidorna i smör i het panna.
3 msk smör
0,75 dl mjöl
4 dl mjölk
2 dl grädde
800 g kokt potatis
1 knippa bladpersilja, strimlad
salt
nymalen peppar
Fräs smör i en panna. Vispa ner mjölet så att det blir slätt och häll därefter ner mjölk och grädde under ständig omrörning. Krydda med salt och peppar. Smaka av! Skala och skiva koktpotatis grovt. Lägg ner och värm i såsen och rör i persiljehacket.
Rödbetsfräs
200 g färska inlagda rödbetor
1 äpple, fintärnat
2 msk kapris
Fräs äpplen, kapris och rödbetor i lite smör utan att det får färg. Smaka av med salt.
Lägg upp isterbanden på ett fat. Lägg potatisen vid sidan om isterbanden och garnera med kapris-, äpple- och rödbetsfräset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar