Kladkaksmuffins
125 g smör
2 ägg
3 dl ljust muscavadosocker
2,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1krm bakpulver
1 nypa flingsalt
100 gram mörk choklad med nötter
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägget och sockret riktigt flufffigt. Blanda torrvarorna och vänd försiktigt ned i smeten med en slickepott. Tillsätt slutligen smöret. Fyll muffinsformarna till 80 procent. Så att de jäser upp och blir riktigt höga. Tryck ner några rutor mörk choklad i varje form. Grädda sedan i 175 grader i ca tio minuter. De ska kännas kladdiga i ugnen! När de tas ut ur ugnen sjunker de ihop i mitten. Men det gör ingenting för där ska ju grädden ligga! Klicka i grädde och dekorera med kiwi och vindruvor – det syrliga är gott till den söta chokladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar